تهران ، خیابان مطهری ، ابتدای قائم مقام جنوبی ، پلاک 158 ، ساختمان برتر سرویس

تفاوت حافظه اصلی و جانبی

ما در این مقاله تفاوت حافظه اصلی و جانبی را مورد بررسی قرار داده ایم پس می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه این مقاله اقدام کنید. حافظه مکانی است که اطلاعات و داده ها در آن ذخیره می شود. حافظه سیستم ها به گونه ای طراحی شده است که سرعت زیادی داشته باشند. پردازنده اصلی حافظه سیستم اجازه دسترسی به اطلاعات موجود در حافظه را به شما می دهد. برخی حافظه ها سرعت بالاتری دارند و اطلاعات بیشتری را در خود ذخیره می کنند و برخی حافظه ها سرعت کمتری دارند و اطلاعات کمتری در خود ذخیره می کنند.

برای تعمیرات لپ تاپ ایسر خود اینجا کلیک کنید.

انواع حافظه در سیستم ها :

حافظه اصلی

حافظه اصلی در هر سیستم پردازشی باید وجود داشته باشد اما حافظه جانبی نقش زیادی در پردازش اطلاعات ندارد. حافظه اصلی به وسیله سیستم پردازش ، مدیریت می شود اما حافظه جانبی بوسیله کاربر آن مدیریت می شود. در حافظه اصلی اطلاعات به صورت موقت پردازش و ذخیره می شوند اما در حافظه جانبی اطلاعات و داده های به صورت موقت و بلند مدت ذخیره می شوند. به حافظه اصلی ، حافظه درونی و به حافظه جانبی ، حافظه ثانویه یا حافظه کمکی می گیند.

انواع حافظه اصلی :

1. RAM : Random Access Memory
2. ROM : Read Only Memory

تفاوت حافظه اصلی و جانبی

1. حافظه RAM

حافظه RAM شامل داده هایی است که به طور تصادفی ذخیره می شود. یکی از ویژگی های این حافظه این است که سرعت بالایی در ذخیره ، نوشتن و خواندن اطلاعات داده ها دارد. این حافظه در مقایسه با حافظه های ثانویه قیمت بالاتری دارد ؛ به همین دلیل ، در کامپیوترها و لپ تاپ ها از ترکیب حافظه RAM و حافظه ثانویه استفاده می شود.

وظیفه حافظه RAM:

حفظ موقت داده ها ، اطلاعات و برنامه های نصب شده بر روی سیستم با استفاده از پردازنده آن است. برنامه های اجرایی در حافظه RAM ذخیره می شوند ، به همین دلیل ، به آن حافظه کاری نیز می گویند. دسترسی به اطلاعات موجود در حافظه RAM ارتباطی با محل قرارگیری آن ندارد. به این نکته توجه کنید که حتما اطلاعات خود را در حافظه RAM ذخیره کنید ، زیرا با قطع یا خاموش شدن سیستم ، تمام محتوا و اطلاعات موجود در RAM از بین می رود.

هنگام کار کردن با کامپیوتر یا لپ تاپ هر چند دقیقه اطلاعات خود در حافظه یا دیسک ذخیره کنید تا یک نسخه از آنها داشته باشید. زمانی که سیستم پردازش حافظه شما داده ای را نیاز نداشته باشد ، آن داده در حافظه ثانویه ذخیره می شود و به این ترتیب فضای حافظه RAM خالی می شود.

حافظه RAM از نوع حافظه خواندنی – نوشتنی است. این حافظه ظرفیت های مختلفی دارد. مکان قرارگیری حافظه RAM شیارهای مربوط به برد اصلی در سیستم است. هرچه میزان ظرفیت حافظه RAM بیشتر باشد ، سرعت اجرای برنامه ها نیز بیشتر می شود. امروزه حافظه RAM به شکل مدار ساخته می شود و استفاده از آن راحت تر است.

2. حافظه ROM

کلمه ROM مخفف عبارت Read Only Memory است. این حافظه تنها قابلیت خواندن اطلاعات داخل آن را دارد. این اطلاعات را نمی توانید درون آن بنویسید. سرعت این حافظه بالاست و محل قرارگیری یا نصب آن بر روی مادربرد و در کنار سیستم پردازنده قرار دارد.

حافظه ROM در سیستم های مختلفی به کار می رود. از این حافظه علاوه بر ر کامپيوترهای خانگی در ساير دستگاههای الکترونيکی نيز استفاده می شود. به این حافظه ، سیستم ورودی یا خروجی پایه یا اولیه (Basic Input / Output System & BIOS) هم می گویند.

حافظه ROM از نوع حافظه غیرفرار است. به این معنی که با قطع شدن جریان برق نیز اطلاعات درن آن باقی می ماند و از بین نمی رود. به عنوان مثال ، زمانی که سیستم شما خاموش شود ، اطلاعات آن از بین نمی رود. این حافظه شبیه به حافظه های ثانویه است و اطلاعات و داده های شما به مدت طولانی بر روی آن باقی می ماند و ذخیره می شود.
زمانی که سیستم شما روشن است ، اطلاعات و داده ها از روی حافظه ROM خوانده می شوند.

اطلاعات حافظه ROM به وسیله سیستم پردازنده و بدون استفاده از نرم افزار و دستورالعمل های پیچیده خوانده می شود. حافظه ROM دارای برنامه bootstrap code است که دستورالعمل های مورد نیاز برای بالا آمدن سیستم عامل از طریق حافظه ثانویه به حافظه اصلی را بر عهده دارد. حافظه ROM در دستگاه های الکترونیکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد تا اطلاعات مربوط به firmware را در آنها ذخیره کند. به محض روشن شدن سیستم ، این اطلاعات قابل استفاده هستند.

برای تعمیرات لپ تاپ خود اینجا کلیک کنید.

تفاوت حافظه اصلی و جانبی

3. حافظه جانبی

از حافظه جانبی یا حافظه ثانویه برای ذخیره داده ها و اطلاعات در طولانی مدت استفاده می شود.

در این حافظه می توانید داده های مختلف را تنوع و مقدار زیاد ذخیره کنید. ساختار فیزیکی و حجم داده ها و اطلاعات قابل نگهداری و ذخیره سازی آنها با حافظه اصلی متفاوت است. در حافظه های اصلی دستیابی به اطلاعات به شیوه تصادفی صورت می گیرد. داده ها در این روش به صورت بایت به بایت انتقال داده می شوند و این امر سبب افزایش سرعت حافظه در پاسخگویی به سرعت پردازنده می شود ؛ اما در ذخیره سازی اطلاعات و داده های حافظه ثانویه حجم اطلاعات بسیار بالاتر از اطلاعات حافظه اصلی است. در حافظه ثانویه امکان آدرس دهی به تک تک بایت ها امکان پذیر نیست و همچنین دستیابی به اطلاعات به صورت تصادفی صورت نمی گیرد.

در حافظه اصلی با قطع جریان برق همه داده ها و اطلاعت از بین می روند ، اما در حافظه ثانوی (جانبی) با قطع برق یا خاموش شدن سیستم اطلاعات باقی می مانند. حافظه ثانویه از ابزار و وسایل غیر الکترونیکی ساخته شده است و عملکرد آن نسبت به حافظه اصلی کندتر است ، به همین دلیل قیمت حافظه جانبی (ثانویه) در مقایسه با حافظه اصلی پایین تر ارزان تر است.

چرا از حافظه جانبی در سیستم خود استفاده می‌کنیم؟

برخی افراد برای عملکرد بهتر حافظه اصلی و همچنین افزایش حجم حافظه سیستم خود از حافظه جانبی (ثانویه) استفاده می کنند.

دلایل استفاده از حافظه جانبی عبارتند از :

  • محدود بودن ظرفیت حافظه اصلی
  • عدم نیاز یا دسترسی به همه اطلاعات و داده ها در حافظه اصلی
  • کافی نبودن ظرفیت حافظه های اصلی
  • قابلیت جابه جایی حافظه جانبی در مقایسه با حافظه اصلی

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت حافظه اصلی و جانبی به نمایندگی تعمیرات ایسر مراجعه فرمائید.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *