تهران ، خیابان مطهری ، ابتدای قائم مقام جنوبی ، پلاک 158 ، ساختمان برتر سرویس

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

آشنایی با انواع قطعات لپ تاپ ایسر یکی از اصلی ترین مواردی است که تمامی کاربران و استفاده کنندگان این دستگاه، باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند.

به طور کلی دستگاه لپ تاپ از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری متشکل می باشد. تمامی برنامه های پایه و کاربردی و… در بخش نرم افزاری این سیستم قرار دارند و اما در قسمت سخت افزاری آن، انواع قطعات گوناگونی وجود دارد که هر کدام دارای وظایف مهمی در این سیستم می باشند. هر لپ تاپ و یا هر کامپیوتری جدا از شرکت و برند سازنده ی آن، دارای قطعات و مشخصات فنی خاصی می باشد که تعیین کننده کیفیت و قدرت این دستگاه می باشد. این قطعات گوناگون، به وسیله تعداد زیادی سیم و کابل به هم متصل می شوند و کار یکدیگر را تکمیل می کنند.

به طور کلی لپ تاپ از قطعات داخلی و خارجی گوناگونی تشکیل می شود که در هنگام خرید این دستگاه باید به آن ها توجه نمود. ممکن است با شنیدن اصطلاح انواع قطعات لپ تاپ ایسر دچار حالت گنگی و گیجی شوید و ندانید که هر قطعه دارای چه کاربرد و وظایفی می باشد. به طور مثال هنگامی که برای بار اول اسم cpu را شنیدید، چه تصوری از آن در ذهن شما ایجاد شد؟ آیا متوجه کاربرد و وظیفه آن شدید؟

برای تعمیرات لپ تاپ اینجا کلیک کنید.

قطعات اصلی لپ تاپ

بسیاری از افراد اطلاع زیادی در رابطه با مشخصات فنی و انواع قطعات لپ تاپ ایسر ندارند و از این رو در هنگام خرید و یا تعمیر این وسیله دچار مشکل می شوند. از این رو بهتر است تا قبل از تهیه این وسیله، به کسب اطلاعات در رابطه با آن بپردازید.

از قطعات اصلی انواع لپ تاپ ها می توان به قطعاتی چون پردازنده cpu، کارت گرافیک، حافظه ی رم، حافظه ی داخلی دستگاه، مشخصات نمایشگر لپ تاپ، انواع پورت ها و خروجی ها و… اشاره نمود. در ادامه ما به موضوع آشنایی با انواع قطعات لپ تاپ ایسر  و راهنمایی برای تهیه آن، خواهیم پراخت. با ما همراه باشید.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

مادربرد لپ تاپ ( Mother board )

در مراحل آشنایی با قطعات مختلف لپ تاپ، اولین و مهم ترین قطعه، مادربرد می باشد که ستون فقرات یک رایانه به شمار می رود. مادربرد (Mother board) از مهم ترین و اصلی ترین قسمت های یک لپ تاپ و یا کامپیوتر به شمار می رود. وظیفه ی اصلی این بخش، کنترل پردازشگر مرکزی و همچنین مرتبط کردن آن به دیگر قسمت های سیستم می باشد. به طور کلی پردازشگر اصلی به خودی خود قادر به ارتباط مستقیم با هیچ کدام از قسمت های دیگر نمی باشد و تنها یک پردازشگر است. از این رو برای ارتباط با دیگر قطعات و بخش های سیستم، نیاز به یک رابط دارد. این رابط مادربرد نام دارد که در ارتباط دادن میان انواع قطعات لپ تاپ کاربرد داشته و پل حیاتی انتقال داده ها میان قطعات به شمار می رود.

خود مادربرد از پورت ها و سوکت های خروجی گوناگونی تشکیل می شود که ازجمله آن ها می توان به  پورت USB، پورت لن، پورت VGA و  HDMI، پورت HeadPhone و  Microphone، Memory Card Reader، سوکت لن، سوکت هارد و سوکت رم اشاره نمود.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

کارت گرافیک

در هنگام آشنایی با انواع قطعات لپ تاپ، باید به این نکته توجه داشته باشید که به طور کلی دو نوع کارت گرافیک وجود دارد. یکی از انواع آن کارت گرافیک مدل integrated می باشد که قادر به انجام کارهای سنگین نمی باشد، و اما نوع دیگر کارت گراافیک، کارت گرافیک dedicated به منظور انجام کارهای سنگین طراحی و تولید شده است. از شرکت های سازنده اصلی کارت های گرافیک، می توان به شرکت NVIDIA و AMD اشاره نمود.

کارت گرافیک در قسمت تعیین عملکرد رایانه، دارای کاربرد می باشد. در واقع این قطعه نوعی رابط میان نمایشگر و پردازنده می باشد. به طور مثال در هنگام بازی با لپ تاپ، استفاده از نرم افزارهای گرافیکی، تدوین و ویرایش فیلم و… کارت گرافیک لپ تاپ و یا کامپیوتر در اولویت قرار دارد. امروزه پردازنده های نسل جدید، دارای قدرت گرافیکی پایینی می باشد که تنها برای انجام فعالیت های ساده ای چون آفیس، ورد، اکسل، مرورگر و… کافی می باشد و برای انجام فعالیت ها و امور سنگین دیگری نیاز به کارت گرافیک می باشد.

نکات مرتبط با کارت گرافیک

در واقع از دیگر انواع قطعات لپ تاپ ایسر ها، پردازنده های گرافیکی Graphics Processing Unit به منظور پردازش و محاسبه ی اموری مرتبط با نمایش تصاویر، ویدئوها، بازی ها و… مورد استفاده قرار می گیرد. انواع کارت های گرافیک به منظور پردازش دارای سرعت های گوناگونی می باشند و قدرت بسیاری به منظور پردازش هم زمان چند امور را با هم دارند و از این رو از این قطعه لپ تاپ برای فعالیت های گوناگونی استفاده می شود. به طور کلی کارت گرافیک، قطعه ای می باشد که موظف به تامین خروجی نمایشگر، تصویر خوب و با کیفیت مناسب می باشد.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

مشخصات اصلی کارت گرافیک

از مشخصات اصلی کارت گرافیک در میان انواع قطعات لپ تاپ ایسر ، می توان به مواردی چون سرعت پردازش، حافظه ی اختصاصی و واحد های پردازشی اشاره نمود. حافظه ی اختصاصی کارت گرافیک که به ویدئو رم و یا VRAM معروف است، با پردازش گرافیکی تصاویر و یا نرم افزارهای گرافیکی و … به کار برده می شود. به طور کلی هر چه  که میزان حافظه ی اختصاصی کارت گرافیک بیشتر باشد،  امکان پردازش بیشتری برای تصاویر و… فراهم خواهد شد. به عبارتی دیگر با افزایش حافظه کارت گرافیکی، تعداد پیکسل های پردازش شده نیز به صورت هم زمان افزایش خواهد یافت و از این رو کیفیت تصاویر مورد نمایش بیشتر خواهد شد.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

گذرگاه FSB

از دیگر انواع قطعات لپ تاپ ایسر ، گذرگاه FSB می باشد که آشنایی با آن، در هنگام آشنایی با انواع قطعات لپ تاپ ایسر ، دارای ضرورت می باشد. در واقع گذرگاه FSB، نوعی گذرگاه در میان رم و پردازشگر رایانه می باشد که به کمک آن، پردازنده لپ تاپ به پل شمالی لپ تاپ متصل خواهد شد. این گذرگاه شامل گذرگاه هایی چون RAM، PCl و AGP می باشد. به طور کلی هر چه که گذرگاه FSB دارای عرض بیشتری باشد، داده ها و اطلاعات، راحت تر از آن عبور خواهند کرد و انتقال این اطلاعات سرعت بالاتری در میان CPU و RAM انجام خواهد شد.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

پردازنده مرکزی CPU

پردازنده CPU و یا واحد پردازش مرکزی (Central Processor Unit) از مهم ترین و اصلی ترین قطعات و تراشه ها بر روی مادربرد هر لپ تاپی می باشد، وظیفه ی پردازش اطلاعات را عهده دار می باشد. در میان انواع قطعات لپ تاپ، پردازنده مرکزی CPU، قطعه ای می باشد که دارای قابلیت جدا شدن از مادربرد را دارا می باشند. اما به این نکته توجه نمایید که این پردازنده مرکزی به ندرت دارای قابلیت ارتقا می باشد، مگر آن که مادربرد دارای قابلیت استفاده از چند مدل CPU را داشته باشد. اما در برخی از انواع لپ تاپ های جدید، پردازنده مرکزی CPU شبیه به چیپ  بر روی مادربرد نصب می شود و دارای قابلیت جدا شدن نیستند.

cpu

CPU  که در واقع کوتاه شده ی عبارت central processing unit به شمار می آید، مغز متفکر لپ تاپ به حساب می آید که تمام محاسبات مهم چون عملکردهای ریاضی، منطقی، مقایسه ای و محاسبه های مربوط به آدرس دهی را در انواع لپ تاپ ها و رایانه ها عهده دار بوده و سرعت و دقت رایانه را تعیین می کند که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم بر روی انواع قطعات لپ تاپ روی برد اصلی و یا دیگر قسمت های لپ تاپ کنترل و نظارت دارد.

این پردازنده از تعداد گوناگونی هسته تشکیل شده که این هسته ها از کوچک ترین واحدهای محاسباتی به شمار می رود، که انجام و پردازش هم زمان چند فعالیت را عهده دار می باشد. هر چه که تعداد این هسته های پردازنده مرکزی CPU بیشتر باشد، دارای قدرت پردازنده و سرعت اجرا بیشتری خواهد بود.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

سرعت پردازنده

هر یک از این هسته ها دارای سرعت خاصی می باشند که معروف به سرعت پردازنده بوده و این سرعت بر حسب گیگاهرتز حساب و بیان می شوند. به طور کلی سرعت پردازنده به مدت زمان مورد نیاز به منظور پردازش دستورالعمل ها گفته خواهد شد. پردازنده مرکزی CPU بر حسب هرتز، سرعت را اندازه گیری می کند. به طور مثال، هنگامی که سرعت پردازنده مرکزی CPU 2 گیگاهرتز باشد، یعنی که قادر است تا در مدت زمات یک ثانیه، 2 میلیارد دستور را پردازش نماید.  و اما به طور کلی پردازنده از برجسته ترین مشخصات و انواع قطعات لپ تاپ به شمار می رود.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

هسته های پردازنده مرکزی و تشخیص تعداد آن ها

پردازنده های مرکزی لپ تاپ ها اصولا به وسیله دو شرکت و برند بزرگ intel و amd طراحی و تولید می شوند. به طور کلی در انواع قطعات لپ تاپ ها، بیشتر از پردازنده های اینتل در انواع لپ تاپ ها استفاده می شود. اما برای تشخیص تعداد هسته های این پردازنده ها، باید از سری پردازنده آن مطلع شد. به طور مثال پردازنده مرکزی  core i3 دارای دو هسته می باشد. به طور کلی هر نوع لپ تاپ با پردازده مرکزی core i3 و core i5، دو هسته ای می باشد. اما در رابطه با پردازنده core i7 موضوع فرق می کند. در این نوع پردازنده مرکزی، لازم است تا از مدل و سماره پردازنده مطلع شوید. به طور مثال اگر که پسوند QM در انتهای نام پردازنده مرکزی لپ تاپی وجود داشت، یعنی که این لپ تاپ چهار هسته ای می باشد.

پسوند های هسته ها

در واقع هرگاه که با پسوندهای Q مواجه شوید، باید بدانید که این پسوند مخفف QUAD بوده و به معنای چهارتایی  بودن می باشد. همچنین ممکن است که پردازنده مرکزی core i7 به صورت HQ یا EQ یا MQ باشد که در تمامی این پسوندها تعداد هسته ها 4 عدد می باشد.

اگر که پسوند X را در انتهای مدل پردازنده های مرکزی مشاهده نمودید، باید بدانید که X  مخفف Extreme بوده و به معنای مضاعف به کار می رود. از این رو پسوند MX نیز به چهار هسته ای بودن پردازنده مرکزی اشاره می نماید. ولی تنها این پسوندها هستند که به چهار هسته ای بودن پردازنده ها اشاره می کنند و باقی پسوندها به معنای دو هسته ای بودن پردازنده ها می باشند.

اما اگر که انواع قطعات لپ تاپ ایسر شما دارای پردازنده ی مرکزی Intel Celeron Processors  می باشد، به معنای تک هسته ای بودن این پردازنده است و تنها می تواند برای انجام امور ساده مناسب باشد. در واقع این لپ تاپ ها می تواند گزینه ای مناسب برای استفاده  دانش آموزی باشد.

رم (RAM)

رم لپ تاپ از انواع قطعاتی می باشد که به سادگی قابل ارتقا بوده و با توجه به مدل آن به راحتی قابل دسترس می باشد. رم ها که معروف ترین حافظه های مورد استفاده در سیستم های رایانه ای می باشند، حافظه ای در دسترس و برای نگهداری کد برنامه ها و اطلاعاتی در هنگام اجرای یک فرمان می باشد که در هنگام خرید لپ تاپ باید بدان توجه نمود.

حافظه ی رم RAM که مخفف عبارت Random Access Memory می باشد به معنای حافظه ای با دسترسی تصادفی است. این حافظه دارای چندین تراشه می باشد که در هر کدام فضایی خالی به منظور ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد. این اطلاعات که به صورت تصادفی در این فضاهای خالی موجود در تراشه ها قرار گرفته و در آخر در اختیار پردازنده ها قرار می گیرند.

نکات قابل توجه در مورد رم ها

به طور کلی رم ها به این دلیل درون لپ تاپ ها وجود دارند که سرعت پردازش اطلاعات را تنظیم نمایند، چرا که سرعت پردازنده لپ تاپ با سرعت هارد دارای همخوانی نبوده و از این رو برای افزایش سرعت پردازش در پردازنده، از حافظه رم استفاده می شود. یه عبارت دیگر در ابتدا اطلاعات وارد رم می شود و در آنجا پردازش دچار پردازش می شود. با انجام این کار سرعت پردازش پردازنده تا حدود زیادی ارتقا پیدا می کند.

همچنین لازم به ذکر می باشد که حافظه رم، نوعی از انواع قطعات لپ تاپ ایسر می باشد که موقت و از دست رفتنی است. به عبارت دیگر با قطع شدن برق در سیستم و خاموش گشتن آن، اطلاعات حافظه رم پاک خواهد شد. این رم ها دارای سرعت پردازش گوناگونی هستند.  فراموش نکنید که سرعت حافظه رم از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های هر رمی می باشد که با هرتز و یا مگاهرتز بیان می شود.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

حافظه SRAM

یکی دیگر از انواع حافظه های رم، حافظه SRAM می باشد که با دستیابی مستقیم ایستا در قسمت هایی که نیاز به سرعت بسیار بالایی باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از دیگر خصایص این نوع حافظه این می باشد که اطلاعات را با انرژی و توان بسیار زیادی ذخیره می نماید. این حافظه نسبت به حافظه ی DRAM دارای سرعت بالاتری می باشد. حافظه SRAM در صورت از دست دادن انرژی خود، محتویات دخیره شده درون خود را از دست می دهد.  در واقع حافظه SRAM نوع دیگری از حافظه های رم می باشد که سرعت آن با سرعت پردازنده دارای هماهنگی بوده و قادر به خواندن و نوشتن سریع اطلاعات است.

از دیگر انواع حافظه های رم، می توان به حافظه های  SDR و DDR و DDR2 و DDR3 اشاره نمود.

هارد دیسک

از دیگر انواع قطعات لپ تاپ ایسر ، هارد دیسک می باشد که دارای انواع مختلفی بوده و به سادگی قابل تعویض و ارتقا می باشند. امروزه در اغلب لپ تاپ های نسل جدید، قابلیت نصب هاردهای ssd که شبیه به نوعی کارت هستند، وجود دارد که بر روی مادربرد نصب شده و در کنار هارهای معمولی لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کارت ها که دارای تاثیر بسیاری در افزایش سرعت لپ تاپ ها داشته، بر روی سیستم عامل نصب می شوند.

هارد دیسک، نوعی قطعه اصلی به منظور ذخیره‌ سازی اصلی اطلاعات در انواع رایانه ها می باشد. این حافظه ها، نوعی حافظه ثابت و دائمی می باشند که دارای فضای ذخیره سازی بسیار وسیعی بوده و قادر به نگهداری حجم وسیعی از اطاعات درون خود می باشد. از این رو شما قادر هستید تا انواع فایل و برنامه ها را بر روی این نوع حافظه نگهداری و ذخیره کنید.

یکی از دلایل اسستفاده از هارد دیسک و یا هارد درایو به عنوان حافظه ثابت در میان انواع قطعات لپ تاپ این می باشد که این حافظه ها دارای دوام و حافظه بسیار بالایی هستند. و اما محل ذخیره سازی و نگهداری انواع اطلاعات رایانه در هارد دیسک ها، بر روی نوعی از دیسک های فلزی بوده که به پلتر معروف هستند. با چرخش بر روی بازوهای متحرک، اطلاعات و داده ها در هارد دیسک ها خوانده می شوند.

در حال حاضر دو نوع از حافظه های هارد دیسک در لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

حافظه ی ssd  حافظه  hdd.

حافظه ی ssd که بر خلاف حافظه ی هارد دیسک از تکنولوژی فلش مموری پشتیبانی می کند، بر اساس همین نوع تکنولوژی طراحی و ساخته شده است. در حالی که هارد دیسک ها دارای این نوع تکنولوژی نبوده و سرعت به نسبت کمتری از حافظه ی  ssd می باشند. حافظه های ssd برخلاف هارد درایو hdd قسمت مکانیکی ندارند، همچنین حافظه های ssd دارای سرعت بسیار بیشتری دارند. همچنین ای نوع حافظه های سریع دارای مقاومت بسیار بالایی در مقابل فشارات وارده و ضربه ها بوده و توان مصرفی کمتری را دارا می باشند.برای اینکه تفاوت های ssd و hdd را بیشتر متوجه شوید ما یک مطلب در همین مورد در سایت خود برای شما عزیزان آماده کرده ایم . در زیر توضیح مختصری در این مورد برایتان می آوریم.حافظه های ssd از نظر سرعت و تکنولوژی ساخت به صورت کامل با حافظه های hdd تفاوت های زیادی دارند . در ساخت حافظه های hdd از یک دیسک و یک و یک هد برای انتقال و ذخیره اطلاعات استفاده میشود اما در ssd ها از تکنولوژِ مشابه با رم یا فلش استفاده شده است که سرعت و کارایی این حافظه ها را تا 10 برابر افزایش میدهد.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

دی وی دی رایتر و یا odd

دی وی دی رایتر و یا odd ها از دیگر انواع قطعات لپ تاپ ایسر می باشند که اصولا در لپ تاپ ها سایز 14 به بالا نصب می شوند. اما در صورتی که دی وی دی رایتر ها وجود نداشته باشند، می توان از نوعی اکسترنال که توسط پورت usb به لپ تاپ وصل می شود، استفاده کرد.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

برد وای فای

امروزه اینترنتی بی سیم یکی از شروط اصلی خرید هر نوع لپ تاپی می باشد. اینترنت بی سیم از طریق این برد در انواع لپ تاپ ها قابل دسترسی می باشد. این برد بر روی مادربرد سیستم های رایانه ای نصب می شود. برخی از این برد ها دارای 2 آنتن و برخی دیگر نیز دارای 1 آنتن می باشند.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

برد یو اس بی (usb)

برد یو اس بی از کاربردی ترین قطعات هر نوع لپ تاپی می باشد که پورت های usb با تعداد های گوناگون در لپ تاپ ها موجود می باشد. در بسیاری از لپ تاپ ها به منظور استفاده از تعداد یو اس بی های بیشتر، بردی جداگانه وجود دارد که به وسیله نوعی کابل به مادر برد سیستم وصل می شود.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

فن ها و هیتسینک ها

این نوع از انواع قطعات لپ تاپ ایسر به منظور خنک کردن چیپ ها و Cpu بوده و بر روی مادربرد سیستم قرار می گیرند.

اسپیکر

اسپیکر هر لپ تاپ با توجه به کیفیت آن ها، دارای کیفیت متفاوتی می باشد.

کیبرد و تاچ پد

این دو قطعه نیز بر روی سی پنل (c panel) هر سیستم قرار می گیرند.

وب کم و صفحه نمایش

وب کم و صفحه نمایش هر لپ تاپ که به ال ای دی و یا دیسپلی نیز معروف هستند، در پنل a و b لپ تاپ ها قرار گرفته و به وسیله کابلی فلت به مادربرد سیستم متصل می شود.

انواع قطعات لپ تاپ ایسر

لیتوگرافی

همان گونه که کمی قبل اشاره نمودیم، پردازنده از اصلی ترین انواع قطعات لپ تاپ ایسر بوده و مرکز اصلی پردازش کامپیوتر به شمار می رود که سرعت آن تحت تاثیر تعداد هسته های پردازنده، سرعت پردازنده و حافظه ی کش قرار گرفته است. البته لازم به ذکر اس که مجهز بودن به تکنولوژی های پیشرفته ای چون turbo boost و hyper-threading  نیز دارای تقش بسزایی در افزایش سرعت پردازنده هستند. لیتوگرافی نیز از دیگر خصایص و عوامل بسیار موثر در افزایش و یا کاهش سرعت پردازنده می باشد.

در واقع لیتوگرافی مرتبط با فاصله ی میان اجزای تشکیل دهنده ی پردازنده لپ تاپ می باشد. هر چه که لیتوگرافی پردازنده ای کمتر باشد، به این معنی است که تعداد ترانزیستور بیشتری در ساختار cpu لپ تاپ به کار رفته است و فاصله ی میان آن ها نیز کم بوده و در آخر منجر به افزایش سرعت پردازنده می شود.

با این حساب لیتوگرافی با سرعت پردازنده دارای ارتباط غیر مستقیمی می باشد یعنی هر چه لیتوگرافی بیشتر باشد دارای سرعت کمتری و هر چه لیتوگرافی کمتر باشد دارای سرعت بیشتری خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ایسر سرویس مراجعه کنید.

 

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *